Kit léptetnek elő?

Kit léptetnek elő?

A Ferrari Michael Schumacher 2006-os visszavonulása óta szakított az első és második számú pilóták politikájával, és tavaly és idén is szabadon versenyezteti Felipe Massát és Kimi Räikkönent.

Az egyenlőség pillanatnyilag nem is lehetne nyilvánvalóbb, hiszen mindkét ferraris 48-48 ponttal áll a bajnokság élén, de rosszul járhatnak, mert Lewis Hamilton is ugyanennyi pontot gyűjtött, és a végén nevető harmadik lehet belőle.

A tavaly visszavonult Ralf Schumacher legalábbis így gondolja:

“A Ferrarinak szépen lassan el kellene köteleznie magát egy első számú pilóta mellett” – nyilatkozta a 33 éves pilóta a Bildnek.

Persze nem mindenki ért ezzel egyet, a háromszoros világbajnok, Niki Lauda szerint még nincs itt az ideje ennek:

“A Ferrarinak nincs oka sietni. Elég akkor kiválasztani az első számú pilótát, amikor valamelyik versenyző világos hátrányba kerül majd” – mondta a kérdésről az osztrák legenda.

Ha már F1-veteránokat és Ralf Schumachert emlegettük, érdemes azt is megjegyezni, hogy szép számmal lesznek nagy nevek a hétvégén Hockenheimben. A paddock állandó szereplője, Lauda mellett megjelenik majd Michael Schumacher, a Mercedes vendégeként pedig ott lesz Mika Häkkinen és a kisebbik Schumacher is – ő a DTM-es csapatuk tagja idén.