Fernando Alonso korábban még egy szerencsés győzelem lehetőségét sem zárta ki, de legalább a dobogóra szeretett volna feljutni egyszer-kétszer 2008-ban, mára azonban a sok kicsi sokra megy elv mellet teszi le a voksát. A pontszerzés már elég lesz.

“Az elvárások ugyanazok most is, mint az előző két-három futamon. Igyekszem minél jobb helyre kvalifikálni,  lehetőleg az első öt-hat közt végezni. Pontokat kell gyűjtenünk a versenyeken. Most már nem a következő futam eredménye a fontos, általában a bajnoksággal kell foglalkoznunk, meg kell próbálnunk minden versenyen pontot szerezni, hogy előrébb végezzünk a konstruktőri küzdelemben” – mondta Alonso ma délután Hockenheimben.

A kétszeres világbajnok, aki időnként már-már erején felül teljesített a valójában pocsék Renault-val – és néha rajta is vesztett -, az idény második felében inkább biztosra megy majd.

“Megvan az ideje a kockáztatásnak, amikor világos lehetőség adódik. De vannak olyan helyzetek, amikor örülni kell a pontoknak, még akkor is, ha csak a hatodik, hetedik, vagy akárhányadik az ember, mert lehet, hogy az idény végén ez is számít majd. Nekünk a Toyotával, a Red Bull-lal, és a Williamsszel kell megküzdenünk. El kell felejtenünk a három élcsapatot, csak a saját ellenfeleinkre kell összpontosítanunk” – magyarázta a spanyol..

Módosított a célokon

Módosított a célokon

Módosított a célokon


Alonso jelenleg a 9. a bajnokságban 13 ponttal, a Renault pedig – Nelsinho Piquet további két pontjával – a 7. helyen áll. A kétszeres bajnok minimális célja, hogy megduplázzák a pontokat az év végéig.

“Egyértelmű, hogy jobb eredmények kellenek, mint az év első felében. Az első kilenc futamon 15 pontot szereztünk, és legalább meg kell dupláznunk ezt a szezon második felében. Elég optimista cél, de csak erre összpontosítok.”