Jenson Button ismét részt vesz a decemberben 14-én megrendezésre kerülő The Race of Cahmpion (ROC) rendezvényen. A bajnokok tornájának ezúttal is a Wembley-stadion ad majd otthont. Míg tavaly külön volt skót és angol csapat, idén Autosport Nagy-Britannia néven indul két páros, ezzel szeretnének lehetőséget adni, hogy még szélesebb körből érkezhessenek résztvevők.

Egyelőre nem tudni, ki lesz a Honda pilótájának csapattársa – tavaly a háromszoros túrautó-világbajnok Andy Prilaux volt az -, de biztos, hogy a britek elsődleges célja az lesz, hogy elhódítsák a német csapattól a tavaly a döntőben elvesztett trófeát. 2007-ben Michael Schumacher és Sebastian Vettel – elsősorban utóbbi remeklésének köszönhetően – nyert. 


“Tavaly volt az első alkalom, hogy rész vettem a ROC-on, és bár az egész a buliról szól, és azt mondjuk, nem számít, ki nyer, azért nagyon sajnáltam, hogy vesztettünk a német csapat ellen. Amint meghallottam, hogy Schumacher és Vettel képviselik megint Németországot, tudtam, vissza kell térnem, hogy legyőzhessem őket” – mondta részvételéről Button.

És valóban, a 16 indulóból eddig Button mellett a német csapat összeállítása biztos, azaz Michael Schumacher és Sebastien Vettel is rajthoz áll, hogy azonos autókkal versenyezzenek szinkronpályán ellenfeleikkel.

ROC 2007 Button vs. Schumacher:Az egyéni döntő 2007-ből: