Fernando Alonso a Francia Nagydíj második szabadedzésén a legjobb időt autózta, és a délelőtti motorprobléma ellenére is jó eredményt vár.

“Volt egy kisebb motorhibánk a délelőtti edzés végén, de a szerelőim nagyszerű munkát végeztek, és délután gond nélkül folytathattuk az edzésprogramot. Több új alkatrészt is kipróbáltunk, amiket a múlt heti teszten vetettünk be, és minden jól ment” – summázta a napot a spanyol.

A  kétszeres világbajnok hosszabb távon is bizakodó, ezen a hétvégén, és a későbbiekben is az eddigieknél jobb eredményekre számít.

Prost sajnálkozik
Prost sajnálkozik

Alonso dobogót vár

Alonso dobogót vár

Prost sajnálkozik
Az időmérőn a legvalószínűbb az eső
Ide költöztetik a versenyt?
Mindenképp megoldás kell
A legtöbben sokallják a pénzt
Közös nevezőn a kimaradás kérdésében
Egy adag szerencsével még győzhet idén
Jól ment az edzés
Még lehet finomítani
Mindkét McLaren hátulról rajtol
Hova nem szerződött még Alonso?
Elkésett
Büntetések és szerződések
Hiába ijesztgetett, a szerződésben más van
Fotó megosztása:
Jól ment az edzés

Jól ment az edzés

Jól ment az edzés


“Nagyon koncentrálok erre az idényre, nem akarok kilenc ponttal, dobogó nélkül végezni. Mindenképp dobogóra akarok állni, remélhetőleg nem is csak egyszer, sőt talán egy győzelem is összejöhet. Kanadában is közel volt a dolog, úgyhogy egy kis szerencsével futamot is nyerhetek, várom az alkalmat. Mivel a világbajnoki címért nem küzdök, így a konstruktőri bajnokság a fontosabb, szeretném a csapatot hozzásegíteni legalább a negyedik helyhez” – mondta a kétszeres világbajnok, aki jelenleg a kilencedik helyen áll a pontversenyben. A Renault a hetedik a konstruktőri versenyben.

“A dobogó lehet, hogy nincs is messze, persze szerencse is kell, és jó eredmény az időmérőn holnap. Jó esetben negyedik-ötödik lehetek a futamon, főleg, hogy Hamilton is mögöttem lesz. Pontokat kell gyűjteni, és nekem pontosan ez a szándékom” – vázolta a Francia Nagydíj kilátásait Alonso.