Ultimate - Jövőre már a rajtrácson lennének

Ultimate – Jövőre már a rajtrácson lennének

A brit Forma-3 és a World Series by Renault sorozatokban részt vevő Ultimate Motorsport csapat hamarosan felkapaszkodhat a Forma-1-be. Az Ultimate vezetője, Barry Walsh határozott szándéka, hogy a nagyfiúk közé kerüljenek, legkésőbb 2010-ben, de akár már 2009-ben.

“A fő cél, hogy az Ultimate a Forma-1-ig jusson, hiszen mindent ennek a szellemében tettünk eddig. Keményen dolgozunk a megvalósításon, több partnerrel is tárgyalunk, hogy a lehető legjobban vigyük végbe a dolgot. A dolog gyorsabban megy, mint eredetileg gondoltuk, elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzettel” – nyilatkozta Walsh.

A csapat számára a legjobb lehetőség a Red Bull-milliárdos, Dietrich Mateschitz által eladásra kínált Toro Rosso felének a megvásárlása lenne. A célok egybevágnak: a Red Bull 2010-re akar megszabadulni második csapatától, míg az Ultimate legkésőbb ekkorra szeretne bekerülni a sportba.

Az üzletre esély van, ugyanis a feltörekvő brit társulatnak viszonylag komoly szponzora van egy angolai olajcég, a Sonangol személyében, és komoly, széleskörű terveik a motorsporttal kapcsolatban. A főnök, Barry megerősítette, hogy tárgyalnak a Toro Rosso megvásárlásáról, de konkrétumot még nem tudni.

“Jelenleg tárgyalunk, így semmi biztosat nem mondhatok, amíg minden végleges nem lesz. De ha minden a tervek szerint halad, akkor talán már 2009-ben a rajtrácson lehetünk. A célunk, hogy egy teljes rendszert építsünk ki, a gokartiskolától a Forma-3-on és a World Series By Renault-n keresztül a csúcsig, a Forma-1-ig” – beszélt az Ultimate nagy terveiről a főnök.