A svájci Motorsport Aktuell érdekes elmélettel állt elő: a lap szerint Nelsinho Piquet, David Coulthard és Sebastian Vettel a Kanadai Nagydíj után csapatot válthat, a pilóták egymás helyére ülnek.

Az elképzelés szerint az eddig csak bukdácsoló újoncot, Nelsinho Piquet-t a Renault-nál a veterán David Coulthard váltaná, aki a Red Bull-Renault-nál teljesített eddig elég halványan. A brazil versenyzőt a Toro Rossónál helyeznék el, ahol jóval kisebb nyomás alatt tanulhatna bele az F1-be – több Briatore-pártfogolt, például Fernando Alonso vagy Mark Webber is a faenzai csapat elődjénél, a Minardinál kezdte -, helyet pedig Sebastian Vettel biztosítana neki, ő ugyanis a kisebbik Red Bull-csapattól a nagyobbikhoz menne át, épp Coulthard helyére.

A lap szerint Piquet és Vettel 2009-ben is ugyanott maradnának, míg Coulthard visszavonulna az év végén. Bár a Motorsport Aktuell ezt nem említi, az sem lenne meglepő, ha Coulthard helyett Mark Webber lépne át a Renault-hoz, ugyanis az ausztrál menedzsere korábban Flavio Briatore volt, Webber pedig kimondottan közeli barátja Alonsónak.

A helyek újraosztása után így néznének ki a csapatok párosításai:

Renault:

Fernando Alonso – David Couthard

Red Bull:

Mark Webber – Sebastian Vettel

Toro Rosso:

Sebastien Bourdais – Nelsinho Piquet