Kovalainen 220 körüli tempónál ment a falnak

Kovalainen 220 körüli tempónál ment a falnak

Heikki Kovalainen a Spanyol Nagydíj 21. körében komoly balesetet szenvedett. A finn a 9. kanyarban bal első defektet kapott, ami után autója hatalmas tempóval egyenesen a gumifalba fúródott. A Kovalainent előbb a pálya orvosi létesítményébe szállították, majd Barcelonába vitték helikopterrel, de szerencsére nem történt komoly baja, a következő, Török Nagydíjon feltehetőleg már újra versenyezhet.

“A röntgenje teljesen tiszta. Nincs fej- vagy agysérülése. Egy kis agyrázkódást kapott, de csak az ütközés miatt, nincs zúzódás vagy vérzés. Optimisták vagyunk a következő futam tekintetében, de természetesen előtte még át kell mennie az FIA kötelező vizsgálatán” – mondta a csapatfőnök, Ron Dennis a verseny után.

A csapat szerint a felni volt a hibás a defektért.

“Amennyire meg tudjuk ítélni, a felni adta meg magát, ami igen csak szokatlan. Mindössze 14 kilométert futott, gyakorlatilag vadonatúj darab volt. Meg kell vizsgálnunk az alkatrészeket, de 99,9 százalékban biztosak vagyunk, hogy a felni volt” – magyarázta Dennis.

Lewis Hamilton, aki egy nagyon hasonló balesetet szenvedett el tavaly a Nürburgringen, nagyon megijedt, amikor meglátta, hogy mi történt.

“Ahogy elhaladtam, láttam, hogy egy piros autó van a falban. Nem tudtam, hogy Heikki vagy valamelyik Ferrari, de aztán a csapat szólt, de azt mi sem tudtuk, hogy milyen súlyos az állapota. Később aztán mondták, hogy jól van, csak egy kis agyrázkódást kapott. Az egyik kivetítőn én is láttam egy részletet, és nagyon emlékeztetett a saját nürburgringi balesetemre. Nagyon meg voltam ijedve, mert a becsapódás elég nagy volt” – mesélte Hamilton a futam után. 

Kovalainen balesete