Dennis hiába támogatta Briatorét

Dennis hiába támogatta Briatorét

A Forma-1-esek 2009-től félig-meddig hibridhajtással mennek majd, jövőre bevezetésre kerül az energia-visszanyerő rendszer, a KERS. A KERS-szel a fékezéskor elraktározott mozgási energiát a pilóták a kigyorsításoknál, előzéseknél használhatják majd fel.

Az új technológia bevezetése kapcsán nemrég már panaszkodott egy-két csapat amiatt, hogy az autók kötelező súlyhatárát nehéz lesz tartani, a múlt héten pedig a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore beszélt arról, hogy a 2009-es erőltetett bevezetés hatalmas, 20 millió dolláros pluszköltséget jelent csapatonként, ezért egy évvel el kellene halasztani a dolgot.

A csapatfőnökök és technikai vezetők barcelonai értekezletén erről is tárgyaltak, azonban Briatorét és az őt támogató McLaren-főnököt, Ron Dennist leszavazták a riválisok – legvehemensebb a Honda és a BMW Sauber volt -, nem lesz halasztás. A Williams is a KERS mielőbbi bevezetése mellett áll, a mezőny egytelen nagy privát csapata azt reméli, hogy az új technológia csökkenti majd a különbségeket.

Flavio Briatore így panaszkodott a megbeszélést követően:

“Mintha a falnak beszéltem volna! Úgy tűnik, a többi csapat szeretne még több pénzt költeni.”

Ron Dennis állítólag egészen kijött a sodrából a vitában, bár ő maga finomabban fogalmazott: “Nem gurultam be, csak szenvedélyesen beszéltem.”