Nem vár sokat

Nem vár sokat

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a hétvégén otthon, spanyol rajongói előtt versenyez. Kérdés, hogy a Renault milyen eredményre lesz jó. A Spanyol Nagydíj péntek délutáni, második szabadedzésén az autó jónak tűnt, Nelsinho Piquet a 2., Alonso pedig a 3. legjobb idővel zárt, csak Kimi Räikkönen tudott náluk gyorsabb kört futni.

Alonso szerint az edzés semmit sem jelent, még most is ugyanott tartanak, mint korábban, itt csak jobban jött ki a lépés.

“Öt perccel korábban még csak a 15. helyen álltunk, szóval nem fog minket megzavarni a nap végi helyezésünk. A korábbi eredményt is figyelembe kell vennünk – a 15. hely pedig nem álmaink netovábbja. Vannak még problémák az autóval, amiket nem sikerült megoldanunk az edzésen, nem jó a tapadás, és egy kicsit túlkormányzott is. Lesz még dolgunk éjszaka, mert nem voltunk valami elégedettek” – mondta Alonso az edzésről.

A spanyol az esélyekről is óvatosan fogalmaz. Alonso nem osztja a csapatfőnök, Flavio Briatore véleményét arról, hogy a dobogó is becsúszhat.

“Még mindig a pontszerzés a cél. Most is az a helyzet, mint az első három versenyen. Van ahol gondjaink vannak, van ahol simábban megy. Reméljük, most az utóbbi lesz és egy kicsit jobbak leszünk az ellenfeleknél. Az időmérő harmadik szakaszába jutásáért megint a Red Bull-lal, a Williamsszel és a Toyotával kell harcolni, az utolsó pontokért küzdök.”