Mint kiderült, elkészült a Toro Rosso 2008-as versenyautója, az STR3-as. Az új versenyautót már a múlt héten kipróbálták a varianói pályán Olaszországban, ahol a Ferrari csapat is tesztelt. Miután a Toro Rosso pilótái nem utaztak vissza a Maláj Nagydíj után Európába, a Red Bull junior program által támogatott Brendon Hartley próbálhatta ki elsőként az autót. Az új-zélandi idén a brit F3-as szériában szerepel.

A Ferrari motoros versenyautóról egyelőre nincsenek hivatalos képek, de várhatóan a Red Bull idei autójának ikertestvére lesz. A leírások szerint a teszten mindenféle matricázás nélkül sötétkék színben pompázott az Adrian Newey által tervezett jármű.

Egyelőre a tavalyi autóval versenyznek

Egyelőre a tavalyi autóval versenyznek

Egyelőre a tavalyi autóval versenyznek


Egyelőre a Toro Rosso csapata a tavalyi autójuk átalakított változatával, az STR2B-vel indul a versenyeken, s ez nem is változik pár hónapig. Áprilisban Barcelonában is tesztelik majd a járgányt, és a tervek szerint május elején a Török Nagydíjon vetik be élesben.

A csapat nagy reményeket fűz az új autóhoz, amivel nemcsak gyorsabbak szeretnének lenni a jelenleginél, de elsősorban a megbízhatóság terén várnak komoly fejlődést. Bár a tavalyi autó gyorsnak tűnik, idén még nem ért célba, a csapat két pontját annak köszönheti, hogy a többi versenyzőnél később esett ki Ausztráliában Sebastien Bourdais.