Mint arról már beszámoltunk, a McLarent hátrasorolják a Bahreini Nagydíjon. A német Bild egy érdekes pletykával magyarázza az ügyet.

Bár a McLaren a 2007-es világbajnokságban a kémkedés miatt kapott büntetés okán pont nélkül zárt, és a szabályoknak megfelelően az utolsó garázsok járnának neki a bokszutcában, az első két futamon az ötödik helyhez tartozókat kapták. Bernie Ecclestone közbenjárásának köszönhetően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyezte a cserét, hogy a nagy apparátussal rendelkező csapat kényelmesen elférjen.

Nem fér el akárhol

Nem fér el akárhol


Csakhogy állítólag Ecclestone és világi cimborája, az FIA szexbotrányba keveredett vezetője, Max Mosley illetve a McLaren által jegyzett egyezségnek része volt, hogy Ron Dennisnek, a csapat vezetőjének, le kell mondania. Ez egyébként a levegőben is volt az idény előtt.

Dennis azonban nemhogy elhagyta volna a csapatot, de az Ausztrál Nagydíjon, ahol Lewis Hamilton elsőként végzett, a pódiumon átvette a konstruktőrnek járó győzelmi serleget. Jelenlétét pedig “támadásnak” értékelte az FIA, akik ezért életbe léptették a McLaren büntetését.   

Jelenleg még nem jár túl sok hátránnyal a döntés a McLaren számára, de a régebbi pályákon, többek között Barcelonában, Silverstone-ban vagy Interlagosban, ahol jóval kisebb a hely, nem tudják majd felépíteni az új, 3 emeletes irodaházukat a paddockban, vagyis a vendégeiket nem az elvárt szinten fogadják, de a csapat itt dolgozó munkatársainak is új helyet kell találniuk.