Mint arról már beszámoltunk, a McLarent hátrasorolják a Bahreini Nagydíjon. A német Bild egy érdekes pletykával magyarázza az ügyet.

Bár a McLaren a 2007-es világbajnokságban a kémkedés miatt kapott büntetés okán pont nélkül zárt, és a szabályoknak megfelelően az utolsó garázsok járnának neki a bokszutcában, az első két futamon az ötödik helyhez tartozókat kapták. Bernie Ecclestone közbenjárásának köszönhetően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyezte a cserét, hogy a nagy apparátussal rendelkező csapat kényelmesen elférjen.

Nem fér el akárhol

Nem fér el akárhol

Nem fér el akárhol


Csakhogy állítólag Ecclestone és világi cimborája, az FIA szexbotrányba keveredett vezetője, Max Mosley illetve a McLaren által jegyzett egyezségnek része volt, hogy Ron Dennisnek, a csapat vezetőjének, le kell mondania. Ez egyébként a levegőben is volt az idény előtt.

Dennis azonban nemhogy elhagyta volna a csapatot, de az Ausztrál Nagydíjon, ahol Lewis Hamilton elsőként végzett, a pódiumon átvette a konstruktőrnek járó győzelmi serleget. Jelenlétét pedig “támadásnak” értékelte az FIA, akik ezért életbe léptették a McLaren büntetését.   

Jelenleg még nem jár túl sok hátránnyal a döntés a McLaren számára, de a régebbi pályákon, többek között Barcelonában, Silverstone-ban vagy Interlagosban, ahol jóval kisebb a hely, nem tudják majd felépíteni az új, 3 emeletes irodaházukat a paddockban, vagyis a vendégeiket nem az elvárt szinten fogadják, de a csapat itt dolgozó munkatársainak is új helyet kell találniuk.