Trabanton szállni élvezet

Trabanton szállni élvezet

A tavalyi Magyar Nagydíjon a Honda csapat néhány szerelője összedobott egy kis pénzt két ósdi Trabantra, hogy a futam után azokkal utazzanak haza a csapat angliai központjába. Az NDK-s csodát akkor Rubens Barrichello is kipróbálta, és most új ötlettel állt elő.

A brazil versenyzőnek annyira megtetszettek a kelet-európai egzotikus járgányok, hogy szeretne tető alá hozni egy kis versenyt is velük az idei Magyar Nagydíjon. Barrichello szeretné bevonni versenyzőtársait is, ha minden jól megy, néhány körre a papírjaugárba ül majd Räikkönen, Hamilton, és a mezőny többi tagja is.  

“Jó móka volt a fiúk tavalyi ötlete azokkal az autókkal. Többen is csatlakoztak akkor hozzájuk. Arra gondoltam, hogy idén csinálhatnánk egy kis versenyt is, miért ne? Felipe [Massa] gokartversenyt szervez, én meg ezt” – utalt brazil kollégája évenkénti jótékonysági versenyére a mezőny veteránja.

“Persze nem valami komoly dologra gondoltam, csak mennénk néhány kört vasárnap délelőtt a Trabantokkal a vicc kedvéért, és látványnak sem lenne rossz. A tavalyi két autó még megvan, és hajlandó vagyok még venni annyi darabot, ahányan részt vennének benne. Persze még a verseny szervezőivel is egyeztetni kell, de remélem összejöhet!” – magyarázta Barrichello az O Estado do Sao Paulo című lapnak.

Hogy Barrichello ötlete mennyire fér össze a Honda zöld koncepciójával, az erősen kérdéses, de egyetértünk vele, látványnak tényleg nem lenne semmi, ha világ legjobb autóversenyzői a kétütemű szörnyekkel kergetnék egymást.