A Renault 2005-ös és 2006-os bajnoksága után tavaly látványos visszaesést mutatott be, és annak ellenére, hogy a saját bevallása szerint hattizednyi javulást hozó Fernando Alonso is visszatért a csapathoz, az eredmények 2007-re hasonlítanak, előrelépés nem látszik.

Alonso ugyan megszerezte a negyedik helyet az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, Malajziában azonban, ahol az élcsapatok versenyzői közül csak Felipe Massa esett ki, a Renault teljesítménye már csak a nyolcadik helyre volt elég. A csapatfőnök, Flavio Briatore szerint a csapat igazi formája majd csak később, az európai versenyektől mutatkozik meg.

“Majd a Török Nagydíj környékén” – mondta az olasz arra a kérdésre, hogy mikor is lehet ítéletet mondani az R28-asról.

“Jelenleg egy ígéretes fejlesztés közepén vagyunk, de irreális lenne azt várni, hogy a Ferrarihoz és a McLarenhez képest hiányzó másodperceket néhány nap alatt megtaláljuk. Egy új idény elején vagyunk, minek foglalkozzunk a múlttal? De ha nekünk középmezőnybeli autónk volt, akkor a Ferrarinak semmilyen autója volt Melbourne-ben – nincs értelme két verseny után ítéletet mondani. A Ferrari és a McLaren is gyors, de nézzük csak, mi történt Ausztráliában. Meg kell várnunk, hogy hogyan alakulnak a dolgok a következő futamokon.”

Még nincs miről beszélni

Még nincs miről beszélni


Bár a gyenge Renault és a ferraris Massa botladozása miatt máris megindultak a találgatások arról, hogy a spanyol jövőre már a maranellóikhoz szerződhet, Briatore ilyesmivel nem akar foglalkozni.

“Fernando kiváló sportember, aki mindig a legjobbját nyújtja, pletykákat pedig nem kommentálok. Felesleges ábrándokkal foglalkozni” nyilatkozta a Renault-főnök a Forma-1 hivatalos weboldalán.