A hétvégén röppent fel a hír, hogy a Ferrari a Toro Rosso húszéves tehetségét, Sebastian Vettelt szeretné hamarosan tesztpilótának szerződtetni.

Mára a hírecske továbbfejlődött, és a Maláj Nagydíj sajtótájékoztatóján az olasz Gazzetta dello Sport újságírója már azt kérdezte a ferraris Felipe Massától, hogy mit szól a pletykákhoz, amelyek szerint a csapat már 2009-ben lecseréli őt Vettelre. A brazil versenyző természetesen cáfolta a dolgot.

“Hároméves szerződésem van, jól érzem magam a csapatnál. Mindenki elégedett, persze az utolsó verseny nem volt valami ragyogó a Ferrari számára. De mindenki elégedett a versenyzőkkel, elégedett a csapattal, és emlékeztetőül: hároméves szerződésem van” – mondta Massa.

A másik érintett, Vettel nagyon röviden reagált a kérdésre: “Úgy gondolom, Felipe elég világosan fogalmazott.”

A Toro Rosso főnöke, Gerhard Berger is alaptalannak nyilvánította a találgatásokat.

“Vettelnek hároméves szeződése van a Red Bull-lal, és a következő három évben a red Bullnál is marad. Semmi BMW, 100 százalékosan Red Bull-os.”

Egyelőre valóban gyenge pletykának tűnik a dolog, de kár lenne teljesen elvetni, hiszen már a tavalyi szezon elején is hallhattunk olyanokat, hogy Fernando Alonso visszatér a Renault-hoz, és tessék…