Az Ausztrál Nagydíj gyászosan sikerült a Ferrari számára, a pilóták többször is hibáztak, mindkét autó elromlott, és a világbajnok is csak annak köszönheti egyetlen pontját, hogy a verseny után kizárták a hondás Rubens Barrichellót. Räikkönen ennek ellenére nem aggódik, bízik a jobb folytatásban.

“A gyenge megbízhatóság gondot jelent, de tudom, hogy Maranellóban keményen dolgozik a csapat, hogy kijavítsák a problémát. Egyáltalán nem aggódom az autó teljesítménye és versenyképessége miatt. Az első verseny úgy sikerült, ahogy, de tudom, hogy nagyon jó autónk van” – mondja Räikkönen.

A világbajnok nem kesereg a verseny miatt, megpróbál inkább örülni a megszerzett pontocskának, tavaly épp ennyin múlott a bajnoki cím megszerzése.

“Nincs mit beszélni az első versenyről, az egyetlen jó, hogy már vége. Szombat délelőttől gondjaink voltak, nem tudtunk a terv szerint haladni. Természetesen csalódottak vagyunk. Nincs értelme azon spekulálni, hogy mi lehetett volna pénteken, szombaton vagy vasárnap, mert végül úgysem értünk célba. Ezen már kár keseregni, nem változtat az eredményen. Végül pedig még pontot is szereztünk, majd meglátjuk, mekkora jelentősége lesz az idény végén.”

A csapat azért nagyon igyekszik összeszedni magát, és hogy Malajziában jobban menjenek a dolgok, még a nagyágyút, Jean Todtot is bevetik. Bár a volt csapatfőnök biztosan nem szereli meg a motort, de puszta jelenléte erősítheti a csapatot.

Más kérdés, hogy milyen fényt vet ez a mostani csapatfőnökre, Stefano Domenicalira, és hogy mi lesz, ha a pilóták is bakiznak még, Schumachert is visszatrombitálják?