Fernando Alonso nehéz időmérőre számít a szezonnyitón, ami a szabadedzés eredményei alapján nem is csoda. Hiába a kétszeres világbajnoki cím a Renault-val, a csapathoz visszatérő pilóta jócskán lemaradt az élmezőnytől az ausztrál szabadedzésen.

Az R28-as versenyautóval több mint 2 másodperccel rosszabb köridőt autózott, mint tavalyi csapattársa, Hamilton a McLarennel. Alonso szerint hosszabb távokon elfogadható az autó teljesítménye, de egy-egy körön belül muszáj lenne javítani az időn. Az időeredmények ellenére Alonso még mindig nem tudja – vagy nem akarja elmondani -, mit tud az autó valójában.

Szomorú a tekintete

Szomorú a tekintete


“Szerintem még túl korai nyilatkozni” – mondta Alonso a riportereknek az edzés után. “Az első tréningen jobbak voltunk, mint a másodikon, de még mindig le vagyunk maradva. Még mindig nem vagyunk tisztában azzal, hogy állunk teljesítményben a többiekhez képest”.

“Nem vagyunk biztosak abban, hogy a lehető legtöbbet kihoztuk-e az autóból, nehéz lesz a holnapi időmérő. Dolgoznunk kell a harmadik edzésen, gyakorolnunk az egykörös távokat, és a maximumot kihozni belőle” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

Úgy tűnik, Alonso reálisan látja az esélyeit, elmondása szerint megbarátkozott azzal is, hogy a média szerint nem fog a győzelemért harcolni. “Nem nehéz. Kitűzöd a céljaid, és én tudom, hogy ez a mostani hétvégén nem a győzelem vagy a dobogó. Meg fogunk próbálni bejutni a harmadik időmérőbe, és a verseny után pontokkal szeretnénk távozni vasárnap délután.