A Honda Racing élén hamarosan váltás következik, a jövő hónapban az átszervezés keretében távozik a Forma-1-es csapat elnöke, Yasuhiro Wada.

Wada 2000 óta volt a Honda motorsportrészlegének élén, a Forma-1-es csapathoz pedig 2005-ben került, amikor a japán gyártó a csapat teljes átvételére készült a BAR-tól. A japán szakember a Super Aguri létrehozásában is részt vett.

A Hondánál alkalmazott rotációs elv keretében – és talán a tavalyi szégyenletes idénynek köszönhetően – azonban Wada, feltehetően az Ausztrál Nagydíj után, a Honda PR-részlegének élére kerül, míg helyét az F1-es csapatnál Keita Muramatsu veszi át.

A Japánban végzett átszervezés mellett közvetlenül a csapatnál is személyi változás történt, a korábbi főtervező, Kevin Taylor távozott. Az ok nem ismert, de állítólag az lehet a háttérben, hogy Taylor nem jött ki a nemrég kinevezett technikai igazgatóhelyettessel, Jorg Zanderrel.

A Honda egyébként a tavalyi idény óta folyamatos fejvadászatot tart, lassan már tucatnyi elismert szakembert szereztek meg, csábítottak el más csapatoktól, és könnyen lehet, hogy az új csapatfőnök, Ross Brawn is további személycseréket hajt majd végre.