Műsor nem lesz, csak munka

Műsor nem lesz, csak munka

Bár a hétvégétől megkezdődik a Forma-1-es csapatok 2008-as autóinak bemutatóinak sora, a Williams-Toyota idén kimarad ebből – a grove-i gárda úgy döntött, hogy ők egyszerűen dolgoznak tovább, a show-t meghagyják a többieknek.

Az FW30 látványos leleplezése helyett a Williams csak a munkára koncentrál, a pocsék 2006-os idény után tavaly már sikerült visszaállítaniuk megtépázott renoméjukat, és 2008-ban is ezen az úton szeretnének továbbhaladni.

“2007-ben a tekintélyünk helyreállítása, és a megbízhatósági problémák kiküszöbölése volt a célunk. Nem sikerült tökéletesen, mert négyszer is műszaki probléma miatt nem fejezték be az autóink a versenyt, jövőre ezt nullára kell csökkentenünk, csak így lehet megnyerni a bajnokságot” – magyarázta Sam Michael, a csapat technikai igazgatója.

“Van még min javítanunk, de ha az autó megbízható, akkor a teljesítményt is sokkal könnyebb javítani. Ami a 2007-es célokat illeti, teljesítettük őket, 2008-ban egy újabb lépést szeretnénk tenni előre.”

A Williams 2007-ben a 4. helyen fejezte be a konstruktőri világbajnokságot, jövőre pedig a csapattal már harmadik idényét kezdő Nico Rosberggel, és az újonc japán Kazuki Nakajimával folytatják a munkát.