Nem sokkal a Honda után a Ferrari is személycseréket jelentett be. A  maranellóiaknál Jean Todt távozik a sportigazgatói posztról, helyét a Gestione Sportiva élén január 15-től Stefano Domenicali, az F1-csapat (Scuderia) jelenlegi sportigazgatója veszi át.

A csapat több személyi változást is bejelentett: az eddigi technikai igazgatót, Mario Almondót műveleti igazgatóvá – bármit is jelentsen ez – nevezték ki, jelenlegi posztjára Aldo Costa, a mostani fejlesztési igazgató kerül.

A Ferrari további bejelentéseket is tesz még az év végéig. A sportigazgatói székből leváltott Jean Todt egyelőre megmaradt a Scuderia élén, de az sem elképzelhetetlen, hogy decemberben onnan is távozik. A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nemrég nem volt hajlandó egyértelműen nyilatkozni a francia szakember jövőjéről.

Todt utódja, Stefano Domenicali

Todt utódja, Stefano Domenicali

Todt utódja, Stefano Domenicali


Todttal kapcsolatban nemrég már felmerült, hogy esetleg a Toyotához távozik, ha pedig erre sor kerül, lehet, hogy protezsáltját, Felipe Massát is viheti, így Montezemolo végre összehozhatja a Räikkönen-Alonso álomcsapatot, akár még idén.