Ralf Scumacher a Japán Nagydíj után jelentette be, hogy három év után elhagyja a Toyotát. Most, utolsó versenye előtt szeretne valami jó eredménnyel búcsúzni a japán gárdától:

“Három szezon után a toyotás időm végéhez érek. Izgalmas és élvezetes szakasza volt ez a karrieremnek, még akkor is, ha jobb eredményeket szerettem volna. Nehéz idény volt ez számomra és a csapatnak is, de nagyon elszánt vagyok, hogy Brazíliában jó eredménnyel, szépen fejezzem be. Igyekszünk majd megtalálni a legjobb beállításokat. A nehéz japán és kínai futam után remélem, hogy feljebb kapaszkodhatunk végül!” – mondta a 32 éves német.

Timo Glock a 2006-os bajnok a GP2-ben

Timo Glock a 2006-os bajnok a GP2-ben


Schumacher helyére a jövő évben a hírek szerint az idei GP2-es bajnok, a német Timo Glock a legesélyesebb jelölt, és Ralf szerint ez jó is így:”Timo Glock igazán erős volt a GP2-ben idén, nagyon megérdemli a lehetőséget” – mondta.

Persze az sem titok, hogy a Toyota szívesen elhalászná a McLarentől szinte biztosan távozó Fernando Alonsót. Ahogy Jarno Trulli, úgy Schumacher is őt választaná: “Egyértelmű, hogy ha egy hozzá hasonló fickó szabad, akkor a Toyotának mindent meg kell tennie, hogy megszerezze!”

Schumecher egyébként abban is biztos, hogy jövőre is a Forma-1-ben vezet majd. Mint mondta nem lesz a legjobban kereső pilóta, de továbbra sem kell fizetnie a versenyzésért.