A Brazil Nagydíj előtt a williams német versenyzője korábbi GP2-es riválisának, Lewis Hamiltonnak drukkol a háromesélyes világbajnoki csatában.

“Személy szerint azt remélem, hogy Lewisnak sikerül győzni, mert megérdemli. Nagyszerű a Forma-1 számára, hogy az utolsó versenyre három világbajnoki esélyes érkezik, ritkán adódik ilyesmi” – nyilatkozta Rosberg.
 
A Hamiltonnal egykorú – 22 éves – Rosberg jó szezont tudhat maga mögött, csapattársát, Alexander Wurzot állandó ragyogó teljesítményével lemosta a pályáról, az igazi klasszisok közé emelkedett azzal, hogy a nem egészen versenyképes Williamsszel is 15 pontot gyűjtött, jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban. A helyezést szeretné is megtartani Interlagosban:

“Interlagos nagyszerű pálya, nagyon várom már. Az elmúlt két versenyem elég nehéz volt, remélem, hogy szépen tudom befejezni az idényt, és meg tudom tartani a helyezésemet a világbajnokságban!” – mondja a williamses a Brazil Nagydíj előtt.

Rosberg egyébként új csapattársat kap a brazil futamon, a kínai verseny után azonnal visszavouló Alex Wurzot a japán tesztpilóta, Kazuki Nakajima váltja majd. A fiatal németnek jövőre is szerződése van a csapattal, de az sem lenne meglepő, hogy ha 2008-ban már Hamilton mellett látnánk viszont a McLarennél – legalábbis sokan suttognak erről.