A konstruktőri világbajnokságban a Red Bull 23, míg a Williams 28 ponton áll jelenleg. A Japán Nagydíjon Mark Webber közel került ahhoz, hogy a hátrányt minimálisra csökkentse, de Sebastian Vettellel történt ütközése meghiúsította ezt. David Coulthard így is szerzett öt pontot a csapatnak, a Milton Keynes-i gárda eltökélt, hogy befogják riválisaikat.
 
“Felzárkóztunk, lőtávolban vagyunk. Öt pont a hátrányunk, pedig már két verseny óta a Williams előtt kellene lennünk. Ez a célunk” – mondja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Mark Webber második helyről való kieséséről így beszél a brit:

“A hétvégi teljesítményünk elég jó volt, nagyon sajnálom Markot, betegen ilyen nagyszerű versenyt futott, és mégsem kapott semmit. Számomra ő az F1 egyik leginkább alábecsült versenyzője, ezt Japán is bizonyította. A kisesés ebben a szakaszban nagyon fájdalmas, ez pedig biztos dobogó volt, talán egy győzelem. Az ilyen lehetőségek nem jönnek gyakran, ezért meg kell őket ragadni” – magyarázta Horner.

A Williamsnél már érzik is a Red Bull jelentette nyomást, de mindenképp meg akarják őrizni konstruktőri negyedik helyüket a maradék két futamon. Japánban minkét autójuk kiesett, de Nico Rosberg fogadkozik, hogy nem hagyja a Red Bullt elhúzni Kínában:

“Sanghaj egy nagyon jó pálya, valószínűleg jó fekszik majd az autónak. Remélem, hogy tartani tudjuk az elmúlt versenyeken mutatott formánkat, mert igazán fontos, hogy a Red Bullt magunk mögött tartsuk a konstruktőri bajnokságban” – mondta a német pilóta.