A Renault csapatfőnöke már a legkevésbé sem rejti véka alá, hogy szeretné elvinni a McLarentől volt pilótáját, Fernando Alonsót. A nagyhangú olasz értékelése a pilótapiac lehetőségeiről.

“Mondtam Fernandónak, hogy abban a pillanatban, amint elszabadul a McLarentől, mi azonnal örömmel visszafogadjuk. Hülyeség lenne tagadni.”

Jean Todt a hétvégén – és azóta Alonso is – cáfolta, hogy a Ferrari a spanyolt akarná, Briatore csak helyeselni tudja ezt. Szerinte Felipe Massa a jó csapattárs Kimi Räikkönennek, Alonsóval párosítva ugyanolyan gondok lehetnének, mint most a McLarennél:

“Először is, a mclarenes tapasztalatok után Alonso huszonhétszer is meggondolja majd, mielőtt egy új csapattal bocsátkozna kalandba, és különben is, Todtnak van két jó versenyzője.”

“És érdemes lenne-e egyáltalán Alonsót és Räikkönent párosítani? Azok az idők már elmúltak, amikor két erős versenyző lehetett egy csapatban. Ma már fontos, hogy az első számú és második számú szerep tisztázva legyen, különben az ember a csapat stabilitását kockáztatja” – magyarázta az olasz.

Nincs kapcsolatuk egymással

Nincs kapcsolatuk egymással


Briatore szerint Alonso nem is ment volna a McLarenhez, ha tudja, hogy egyenlő feltételekkel küzdhet majd Lewis Hamiltonnal.
 
“Ha a szerződés előtt mondták volna neki, hogy gyere hozzánk, de ne számíts semmi előnyre, biztosan nem ment volna. Ha valaki világbajnokot szerződtet, akkor első számú státus kell adnia neki!”

A Renault-főnök azt is beismerte, hogy nekik is voltak gondjaik Alonsóval, de tudták őket kezelni, nem úgy, mint a mclarenes Ron Dennis:

“Akkor is voltak feszültségek, amikor a Renault-nál volt, de mindig túljutottunk rajtuk, mert őszinték voltunk vele.”
 
“Dennis mindig mondogatta, hogy jól tudja kezelni a pilótákat, főleg a latinokat. A Sennával, Montoyával és Alonsóval kapcsolatos gondok alapján szerintem elveszítette a kezelési útmutatóját. Vagy nem tanult latinul az iskolában” – gúnyolódott Briatore.