A Spyker bukja a Török Nagydíjat 2 A Spyker eddig egyetlen alaklommal volt képes megelőzni egy másik csapat autóját idén, a Magyar Nagydíjon a Honda még náluk is gyengébb volt. Ez azonban nem elég az üdvösséghez, a hollandok már a szezon kezdete óta tervezik egy B-verziójú autó bevetését. Az eredeti tervek szerint a hétvégi Török Nagydíjon gurult volna pályára az új járgány, később még korábbra ígérték, most azonban az derült ki, hogy egyelőre maradnak a réginél, nem jött össze.

A halasztás oka, hogy a B-Spyker nem felelt meg a FIA töréstesztjén, az autó hátsó része találtatott könnyűnek. A csapatnál természetesen nagy a csalódottság.

“Természetesen nagyon kiábrándító, hogy el kell halasztanunk a bevetést, főképp, hogy mennyi munkát fektettünk az autóba a gyárban és a pályán is. Sajnos a múlt héten kudarcot vallottunk a törésteszten több anyaghiba miatt. Még rosszabb, hogy a csereelemek is anyaghibásak voltak, ezért nem tudtuk elvégezni a szükséges módosításokat. Most a hétvégére koncentrálunk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból” – magyarázta a Spyker technikai vezetője, Mike Gascoyne.

Gascoyne azért megpróbálja a jó oldalát nézni a kudarcnak, a halasztás miatt a jövő heti teszteken tovább tökéletesíthetik az új Spykert.

“A jó oldala a dolognak az, hogy így lehetőségünk lesz az Olasz Nagydíj előtt tesztelni az autót a jövő héten Monzában, talán még jobb formát mutathatunk azután.”

A B-Spykert jelenleg a szeptember eleji Olasz Nagydíjra ígéri a csapat.