Újabb izgalmas pletykát hoztak össze a külföldi újságírók a Forma-1 háromhetes szünetében. Állítólag minden híresztelés ellenére Fernando Alonso nem akar maradni a McLaren csapatnál. A BMW leigazolná a kétszeres világbajnokot, de a Renault is tárt karokkal várja, s úgy tűnik, oda is tart a spanyol.
 
A spanyol Marca állítása szerint Luis Garcia-Abad, Alonso menedzsere, valamint édesapja, Jose Alonso a Hungaroringen váratlan látogatást tett a Renault motor home-jában. A lap úgy tudja, Flavio Briatore, a Renault csapat vezetője az ügyben személyes találkozóra készül Fernando Alonsóval a Török Nagydíjon.

Rosberg jól teljesít a Williamsnél

Rosberg jól teljesít a Williamsnél

Rosberg jól teljesít a Williamsnél


Miután Alonso visszatérne a Renaulthoz, a német Bild am Sonntag szerint 2009-ben Nico Rosberg ülhetne a McLarenbe. A fiatal pilóta annak ellenére jól teljesít idén, hogy a Williams nem tartozik a topcsapatok közé, hiszen nem rendelkezik gyári támogatással.

A körforgás azonban ezzel nem zárul le, hiszen a Renault jövőre várhatóan a Heikki Kovalainen, Nelson Piquet jr. párossal indult volna, amíg Alonso fel nem tűnt a képben. Ha a fenn említett forgatókönyv életbe lép, akkor valamelyikük akár a Williams pilótája is lehet.

Sir Frank Williams biztos nem járna rosszul, hiszen jó pár millió dollárt kaphatna az 1982-es világbajnok Keke Rosberg fiáért. Ehhez jöhet még az, hogy olcsón juthatna egy másik fiatal tehetséghez, hiszen ha nem is a Renault valamelyik pilótája ül át hozzájuk, akkor is ott van még a már kellő tapasztalattal bíró Vitantonio Liuzzi is.