A Magyra Nagydíjon történt McLaren-botrány után, úgy hírlik, Fernando Alonso elhagyná csapatát, bár ezt a vezetés cáfolja. Sőt csapattársa, Lewis Hamilton állítja jobb a viszony kettejük között, mint az a nemzetközi sajtó beállítani igyekszik.

Ennek ellenére azonnal akadt kérője a spanyol pilótának. A Renault vezetése azonnal visszafogadná a csapattal az utóbbi két évben a világbajnoki címig jutó pilótát. Csakhogy ez legföljebb anyagilag lehet nyereséges Alonsónak, hiszen a francia csapat most nem éppen versenyképes.

Ezzel szemben a BMW – amely jelenleg harmadik a bajnokságban – fejlődése folyamatos, így jövőre akár már világbajnoki esélyes is lehet. Bár senki nem vonja kétségbe Nick Heidfeld és Robert Kubica képesséiget, egy világbajnok további lökést adhat a csapatnak. Állítólag a BMW már fel is vette a kapcsolatot Luis Garcia-Abaddal, Alonso menedzserével.
 

Theissen vinné a világbajnokot

Theissen vinné a világbajnokot

Theissen vinné a világbajnokot


“Mióta létrehoztuk a fúziót a Sauberrel, csapatunk folyamatosan fejlődött, ezzel időközben elértük, hogy csapatunk más toppilóták számára is érdekessé vált. Számomra nem az a kérdés, hogy eleget tudunk-e nyújtani a világbajnoknak, hanem hogy milyen összeállításban tudjuk megtenni a következő lépést előre” – mondta a Kölni Express című lapnak dr. Mario Theissen, a BMW Motorsport igazgatója. 

2008-ra Robert Kubicának érvényes szerződése van a csapattal, és állítólag a Török Nagydíjon jelentik be, hogy Nick Heidfeld 2009-ig meghosszabbította szerződését, melynek nyomán évi nyolcmillió eurót tehet majd zsebre. A pletykák szerint természetesen nem a német pilótát tennék parkolópályára a német csapatnál, hanem a lengyelt. A Heidfeld-Alonso-összeállítással egy bombaerős páros jöhetne létre a BMW-nél. 

Lehet, hogy ezzel Mario Theissen venne a nyakába komoly gondot? Erről megkérdezték Werner Heinzet, Heidfeld ügynökét is. “Miért ne versenyezhetne Heidfeld Alonso mellett? Nick jelenlegi teljesítményét látva, emiatt egyáltalán nem aggódom” – mondta a menedzser.