Rendkívül sikeresnek ítélte Palik László a hétvégén megrendezett Forma-1-es Magyar Nagydíjat. A várakozásokon felüli bevételt könyvelhettek el a szervezők.

A 2000. év után drasztikusan csökkent a Forma-1-es versenyek helyi nézőinek száma, és ez a hatás Magyarországon is érezhető volt. A tavalyi évben a szervezőknek sikerült megállítani a jegyeladás visszaesését, és mintegy 12 százalékos bővüléssel zárt a Hungaroring, így üzletileg sikeres versenyt zárt a Hungaroring Sport Zrt.

Ebben az évben a csütörtöki bokszutca-látogatással együtt 250 ezer néző járt a Hungaroringen a 3,5 nap alatt. Ennek köszönhetően 2006-hoz képest az idei évben 32,6 százalékkal magasabb bevételt könyvelhettek el.  

Ez itt mind tele volt

Ez itt mind tele volt

Ez itt mind tele volt


“Hét éve azon dolgozunk, hogy a nézői összetételünket egy picit megváltoztassuk, és a hazai nézők felé toljuk el, ezért kedvezményes jegykonstrukciókat dolgoztunk ki, különböző marketingakcióink voltak. Ennek köszönhetően évről évre több lett a futamon a magyar néző. Azt gondolom, az elmúlt hét év munkája mostanra érett be, és ennek nagyon örülök” – értékelte a Magyar Nagydíjat a Vezess.hu-nak Palik László.

Mint Palik László elmondta, a nagyobb érdeklődés köszönhető a Forma-1-nek is, mert ha jó a verseny, ha kiélezett a helyzet, ha ilyen események vannak, mint a McLarennél, akkor nagyobb az érdeklődés.

Palik azt is elárulta, hogy Robert Kubica a várakozásokon felüli létszámban vonzott ide több tízezer lengyel szurkolót. De más kelet-európai országokból, mint Csehország és Szlovákia, vagy Oroszország nagyon sokan jöttek, de nem maradtak el a német szurkolók sem. Jelentős volt a magyar szurkolók aránya is.