A McLaren-főnök elhagyja a csapatot 1

Problémák tömege a csapatnál

Ron Dennis, a McLaren csapatfőnök a Magyar Nagydíjjal élete egyik legnehezebb versenyhétvégéjén van túl. A McLarennél a robbanásig jutott a feszültség.

Dennis most pihenni szeretne, a gondokat egy időre másra hagyja:

“Érzelmileg teljesen kiüresedtem, nagyon örülök, hogy szabadságra mehetek a következő pár napban, amíg Martin Whitmarsh [a csapat második számú vezetője] irányítása alatt rendeződnek a dolgok” – mesélte a csapatfőnök.  

“Hagyjuk, hogy egy kicsit megnyugodjanak a kedélyek a csapaton belül, de az ügyeket Törökországig kezelni fogjuk. A csapat nem csak egy szó – életforma. Mi egy összetartó család vagyunk, akik épp nehéz időket élnek, de együtt maradunk, hűen az értékeinkhez.”

Kis önirónával a McLaren-vezér saját korára is utalt, és arra, hogy ilyen idősen talán már nem hiányoznak neki a mostanihoz hasonló konfliktusok.

“Az én dolgom megnyugtatni a csapatot, irányítani a kollégáimat, és megpróbálni erősebben kikerülni a gondok közül végül. Csapatként, és egyénként is erősebben, mint előtte.”

“Persze 30 és 60 között az ember gyakran érzi úgy, hogy fejlődött a jelleme, de 60 éves fejjel mondhatom, én már nem akarom, hogy fejlődjön a jellemem. Csak egy kis nyugalom, egy üveg jó bor és az hiányzik, hogy otthon lehessek” – nyilatkozta vasárnap fáradtan Dennis.