Az olasz sajtó szerint a volt Ferari-alkalmazott, a kémügy főszereplője, Nigel Stepney magánnyomozót foglalkoztat, hogy ügyét jobb irányba terelje. Stepney-t a csapat az autók szándékos rongálásával és titkos Ferrari dokumentumok idegen kézre játszásával vádolja. A brit szakember azonban továbbra is mindent tagad, szerinte bosszúról és összeesküvésről van szó, aminek az a célja, hogy örökre ellehetetlenítsék Forma-1-es karrierjét.

Stepney korábban rejtélyes autósüldözésekről is beszámolt, amelyek mögött ugyancsak a Ferrarit sejtette. Azt mondta, ha bebizonyosodik, hogy volt munkaadói keze van a dologban, nem fogják megúszni a jogi felelősségrevonást.

Nigel Stepney

Nigel Stepney


Közben a Ferrari sem ül ölbe tett kézzel, a csapat igazi “elitalakulatot” fizet azért, hogy bizonyítékokat gyűjtsön az állítólagos kém ellen. Az olasz csapat a londoni székhelyű Quest magánnyomozó-irodával dolgoztat. A Quest számos nagyszabású ipari-gazdasági nyomozásban szerzett hírnevet, vezetői között pedig London volt rendőrfőnöke, a brit hadsereg hírszerzésének korábbi vezetője és hasonló kaliberű profik vannak.

A kémügy után már a krimi is alakul…