Tegnap az olasz La Repubblica című lap állítólagos részleteket közölt a kémügy mclarenes szereplője, Mike Coughlan múlt héten Londonban tett vallomásából, amelyek azt sugallták, hogy a csapatból többen is érintettek. A McLaren közleményben cáfolja az állításokat.

“A McLarent aggasztja, hogy téves spekulációk indultak a Ferrari Egyesült Királyságban folyó bírósági ügyének dokumentumai pontatlan és félrevezető idézése nyomán. Ez nagyon sajnálatos az ügy igazságos mérlegelése szempontjából.”

“A McLaren a saját vizsgálata alapján megerősíti, hogy semmilyen Ferrari-adat nem volt a csapat egyetlen tagjának sem birtokában a Ferrari által beperelten kívül. Július 3. előtt egyetlen más csapattagnak sem volt tudomása róla, hogy [Coughlan] jogtalanul tartott otthon Ferrari-dokumentumokat.”

“Továbbá azt is kijelenti a csapat, hogy semmilyen Ferrari-információt nem használt fel a saját autójának fejlesztésében. A McLaren várja az alkalmat, hogy a megfelelő fórum előtt, a FIA Motorsport Világtanácsának július 26-i, párizsi ülésén adhassa elő az események pontos és teljes képét” – áll a csapat közleményében.