Bár a Toyota idén gyengén szerepelt eddig, összesen kilenc pontot gyűjtve kilenc futamon, a csapat vezető tervezője, Pascal Vasselon szerint megvan az esélyük, hogy akár a BMW-kkel küzdjenek.

“A célunk, hogy a BMW-vel küzdjünk, és hogy az első hat között végezzünk. A siverstone-i tempónkat szeretnénk megőrizni, azt akarjuk, hogy a veresenyzőink az első hat között fejezzék be a versenyt” – mondta Vasselon.

Bár a Brit Nagydíj időmérőjén valóban elég jó formát mutatott a csapat – mindkét autó bekerült a végső tízbe -, de a versenyen már nem tudták a sebességet pontokra váltani, mindkét autójuk kiesett.
 
“Láthatóan nem sikerült olyan eredményt elérnünk, ami az autónk valódi teljesítményét mutatná, és ez sajnos nem az első ilyen eset. A sebesség szempontjából egy hajszállal a Renault előtt, a BMW környékén voltunk. Ez egyrészt kielégítő, másrészt azonban az eredmény elmaradt, ezért csalódást keltő.”

Ralf Schumacher nagyon várja a számára haza nürburgringi versenyt, ő is szeretné kiteljesíteni a silverstone-i ígéretet, pontokat szerezne a német közönség előtt:

“Bízom egy újabb jó eredményben ezen a hétvégén és tudom, hogy fejlődünk, annak ellenére, hogy Silverstone csalódást jelentett. A jó oldala viszont, hogy az autónk javult, ez látszott az időmérőn szerzett hatodik helyemből és a verseny alatti köridőkből is. A csapat keményen dolgozik, hogy a fejlődés folytatódjon, és nagyszerű lenne a munka eredményét pontszerzéssel demonstrálni” – mondta a német versenyző.