Bajban a csapat?

Bajban a csapat?

A McLaren képviselőit július 26-ra Párizsba, a Motorsport Világtanács elé idézték, hogy megvizsgálják, a csapat követett-e el szabálytalanságot az azóta már felfüggesztett főtervező, Mike Coughlan által áprilisban megszerzett Ferrari-dokumentumokkal.

“A McLaren Mercedes jogosulatlanul birtokolt a Scuderia Ferrarihoz tartozó dokumentumokat és bizalmas információkat, köztük olyanokat is, amelyek alkalmasak arra, hogy velük 2007-es Ferrari autót tervezzenek, gyártsanak, ellenőrizzenek, vizsgáljanak vagy indítsanak” – áll a FIA közleményében.

A McLaren természetesen nagyon csalódott amiatt, hogy csapatszinten is belekeveredett az ügybe, főképp, hogy amint kipattant az ügy, ők elhatárolták magukat Coughlantől, azonnal fel is függesztették állásából, és cáfolták, hogy közük lenne a Ferrari dokumentumaihoz. Tegnap délután kiadott közleményükben ez áll:
 
“A McLaren mélységesen csalódott, amiért a FIA beidézte, hogy a Ferrari-dokumentumokkal kapcsolatos vádakra válaszoljon. A McLaren továbbra is teljes mértékben együtt kíván működni bármilyen, az üggyel kapcsolatos vizsgálatban, de szeretné világosan leszögezni, hogy a dokumentumok egy azóta felfüggesztett alkalmazott birtokában voltak, és hogy azok semmilyen módon nem állnak összefüggésben a McLaren Forma-1-es autóival.”