Bár a Magny Cours-i kettős győzelem után a Brit Nagydíjon az ismétlés is kinézett a csapatnál, a remények még a rajt előtt elszálltak, amikor Felipe Massa Ferrarija a felvezető kör után lefulladt. Kimi Räikkönen megnyerte a silverstone-i futamot, de Massa a bokszutcából “csak” az ötödik helyig jutott.

Idén ez már a harmadik műszaki hiba a csapatnál: Ausztráliában Massa csak a 16. helyről rajtolhatott egy sebességváltó-probléma miatt, Barcelonában pedig a generátor adta meg magát Räikkönen autójában, a finn ki is állt akkor.
 
A csapatfőnök, Jean Todt szerint a McLarennel szembeni 25 pontos hátrányuk oka ez, az autó nem elég megbízható.
 
“Nagyon örülünk Kimi eredményének, és igazán sajnáljuk, hogy Felipe műszaki problémája miatt nem lehetett az élen. Az autónk idén általában versenyképes – öt nagydíjat megynertünk a kilencből -, de a megbízhatóság tekintetében hátrányban vagyunk, ez látszik a bajnokság állásán is” – magyarázta a verseny után Todt.

Félöröm a csapatnál

Félöröm a csapatnál


“Mindig azt mondom, hogy van két nagyszerű pilótánk, de jó autót is kell adnunk alájuk. Néha nem adunk jó autót, néha nem adunk elég megbízhatót, és ennek megfizetjük az árát.”

Massa, aki a Brit Nagydíjat az ötödik helyen fejezte be, és így 51 pontjával csapattársa mögé, a negyedik helyre csúszott vissza a bajnokságban, nincs túlságosan elkeseredve:

“Mindent egybevetve, elégedett vagyok a mai eredménnyel. Néha minden jól megy, máskor pedig váratlan dolgok tönkreteszik az ember terveit, ilyenkor is ki kell hozni a helyzetből a lehető legjobbat. Csalódott vagyok, amiért pontokat vesztettem a bajnokságban, de ilyen az élet” – mondta a brazil versenyző tegnap Silverstone-ban.