A Ferrari már tavaly óta használ a hátsó kerekein egy fedőlemezt, ami javítja az autó aerodinamikai tulajdonságait. Még az alkatrész bemutatásakor felmerült, hogy esetleg szabálytalan, mert mozgó légterelő alkatrésznek minősül – a kerékkel együtt forog -, de a FIA szabályosnak találta, és azóta már a Renault és a Toyota is alkalmaz hasonló elemeket.

A Ferrari újítása - szabálytalan?

A Ferrari újítása – szabálytalan?


Most azonban, a Brit Nagydíjon a Ferrari az első kerekekre is ilyen alkatrészt szerelt. A gond az lehet, hogy egy éve a FIA csak a hátsó kerekekre engedélyezte a megoldást, azért, mert míg hátul fix helyzetben van a fedőlap, elöl már valóban mozog, amikor az autó fordul. Hogy lesz-e panasz, óvás, lép-e valamit a FIA, még nem tudni.

Bár Bernie Ecclestone pár napja arról biztosított mindenkit, hogy a kémügy miatt a McLaren pilótáit nem érheti hátrány, a pontjaik biztonságban vannak, a FIA másképp gondolkodik erről, Hamilton és Alonso is pórul járhatnak:
“Nem zárhatjuk ki, hogy mind az egyéni, mind a konstruktőri bajnokság terén lépünk majd. Nem tudjuk, hogy pontosan mikor ér véget vizsgálat, de mindenképpen néhány héten belül” – nyilatkozta a FIA szóvivője.

Wurz sisakját egy kislány tervezte

Wurz sisakját egy kislány tervezte


A williamses Alexander Wurz a Brit Nagydíjon új sisakot visel. A sisakot a Williams egyik szponzora által meghirdetett vetélkedőre beküldött pályaművek közül választotta ki a versenyző egy zsűri segítségével. A győztes egy 12 éves brit kislány lett, Summer Finlay. Wurz egyébként arról ismert a bokszutcában, hogy maga tervezi és festi a sisakjait.

1992 Forma-1-es világbajnoka, a szintén angol Nigel Mansell is a ma pole-ból induló Lewis Hamiltonnak szorít. Mansell az idény elején még igyekezett távol tartani magát az újonc körüli felhajtástól, arra hivatkozva, hogy előbb teljesítményt akar látni. Úgy tűnik, mostanra eleget látott, és meg van róla győződve, hogy csak a balszerencse veheti el Hamiltontól a világbajnoki címet idén:

“Imádom, imádom! Nincs kétségem, ha a szerencse továbbra is rámosolyog és a McLarennél is teszik a dolgukat, akkor szerintem senki sem győzheti le – hacsak valami rosszra nem fordul.”

Mansell is imádja Hamiltont

Mansell is imádja Hamiltont


“Született versenyző, ezt szeretem benne. Hidegfejű, úgy viselkedik, mintha 32 éves lenne és nem csak 22. Fantasztikus munkát végez, nem ismer mást, csak a győzelmet, ezért én is rajongok érte!” – mondja a világbajnok.

Silverstone-ban a jelenleg az idő versenyzésre alkalmas: részben felhős, itt-ott szemerkélhet az eső, de komoly csapadék nem várható. A hőmérséklet 16-18 fok, 8-15 km/órás nyugat-délnyugati szél fúj.