Michael Schumacher idén először a májusi Spanyol Nagydíjon vett részt Forma-1-es futamon, mint a Ferrari tanácsadója. A német akkor egyetlen, közös sajtótájékoztatót adott, újságírói kérdésekre azóta sem válaszolt, egészen eddig.

Magny Cours-ban Schumi újra hajlandó volt újságírók elé állni, de külön hangsúlyozta, hogy azért nem teszi ezt gyakrabban, mert nagyon komolyan veszi a munkáját. Azt a tanácsadói munkát, amelynek pontos mibenlétét még mindig nem tisztázták a nyilvánosság előtt. A hétszeres világbajnok azt mondta, hogy ez a homályos helyzet a jövőben változhat.

“Nagyon sokféleképpen tevékenykedhetek a Ferrarinál. Még csak az elején vagyok ennek a dolognak, a csapattal próbáljuk kitalálni, hogy hogyan hasznosíthatnánk a legjobban a tapasztalataimat. Év végén leülünk majd és újra megtárgyaljuk.”

Schumacher nyilatkozata alátámasztani látszik azokat a német sajtóban nemrég megjelent találgatásokat, amelyek szerint ő és Ross Brawn irányítják majd a Ferrarit 2008-tól, ha a mostani csapatfőnök, Jean Todt távozik jelenlegi posztjáról.