A Francia Nagydíjon tegnap a holland Christijan Albers csúnya hibát vétett: azelőtt indult el a bokszkiállásról, hogy a nyalókás ember erre engedélyt adott volna neki. Mivel az autóba még töltötték az üzemanyagot, így Albers magával rántotta és ki is tépte a töltőcsövet, nem kis veszélyt okozva. Természetesen így a versenyt sem folytathatta, a bokszkijáratnál ki is állt.

A futamon így nyilatkozott a holland:
“Azt hiszem, hibáztam a bokszban, úgy gondoltam, hogy már emelik a nyalókát. Nagyon örülök, hogy senkinek sem esett baja! Életemben először történt velem ilyen, és remélem, hogy utoljára is.”

A Magny Cours-i versenybírók az incidenst követően 6800 dolláros pénzbüntetésre ítélték a pilótát, de könnyen lehet, hogy többe fog kerülni az eset Albersnek. A holland versenyzővel már a szezon kezdete óta elégedetlenek a Spykernél, az újonc Sutil is elveri általában, és többször pletykáltak már arról is, hogy próbaidőt kapott a javulásra. De az ilyen hiba valószínűleg nem a maradása felé billenti a mérleget a csapatvezetésnél. A tesztpilóta Giedo van der Garde pedig biztosan örömmel versenyezne, ha hívják. Lehet, hogy előbb, mint utóbb.