Miután a Ferrari csapat szélcsatornája újra üzemképes , az olaszok “pénzre váltották” a fejlesztéseket a 2007-es Francia Nagydíjon megszerezték idei első  kettős győzelmüket.
 
Kimi Räikkönen feledtetve az eddigi hibáit, fantasztikus versenyt futott.Lerajtolta Lewis Hamiltont, felzárkózva az élen autózó csapattársa mögé. Aztán kihasználta jobb taktikáját, azaz, hogy a tankolásokkor két körrel tovább tudotta pályán maradni, a második a boxkiállásnál az élre állt. Ehhez persze az is kellett, hogy ő kevesebb időt bukott a lekörözésekkor. Persze Massa biztos nyerni szeretett volna a pole-ból, de így sincs oka panaszra.

Hamilton ezúttal hátrébb szorult

Hamilton ezúttal hátrébb szorult

Hamilton ezúttal hátrébb szorult


Räikkönen pályafutása 11. győzelmét ünnepelhette, míg Ferraris színekben ez a második sikere, az elsőt még az év elején Ausztráliában szerezte. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a nyolc futamból mind a négy esélyes két-két futamot nyert meg.

Lewis Hamilton sima versenyt futott. Nem is volt miért izgulnia, bár ezúttal “csak” harmadik lett, növelte előnyét a vb pontversenyben csapattársával szemben. A Hamilton csoda pedig folytatódik, a britnek ez a nyolcadik futama, mindegyiken dobogóra állhatott.

A 10. helyről induló Fernando Alonso  a rajt után azonnal támadásba lendült. A spanyol megelőzte Nico Rosberget, majd később nagy csatában Giancarlo Fisichellát és Nick Heidfeldet is. Ám hiába autózott fantasztikusan,rossz ütemben tankolt, majd forgalomba került és a boxban visszaesett. Hetedik helyéért 2 pont jár.

A BMW-k hozták a formát

A BMW-k hozták a formát

A BMW-k hozták a formát


Mögötte JensonButton futott be, amivel a Honda megszerezte első pontját. A két BMW hozta a megszokott teljesítményt, sőt annál is többet az élmenők mögött, a 4. és 5. hely az övék, ami az önálló BMW csapat eddigi legtöbb pontját eredményezte egyetlen verseny alatt.

A futam legérdekesebb pillanatát Christijan Albers hozta össze, aki annak ellenére indult el a boxból, hogy a nyalókás ember felemelte volna a táblát. A holland így magával rántotta a töltőcsövet,  a boxból kihajtva ki is állt a versenyből.

A 2007-es Francia Nagydíj végeredménye:

A 2007-es Francia Nagydíj végeredménye!

Alonso világbajnok formában:

A futam után mondták:

Kimi Räikkönen:

A kocsi végig jó volt. Ezúttal remekül sikerült a rajt. A második kiállásnál sikerült megelőznöm Felipét. Már az elsőnél terveztem, de akkor még forgalomba kerültem. Úgy érzem, még tudunk javulni, egyértelműen sokkal jobb az autó, mint a korábbi versenyeken volt. Most végre jó a sebességünk.

Felipe Massa:

Ma azért vesztettem el a versenyt, mert forgalomba kerültem. Aztán Kimi három körrel tovább tudott a pályán maradni, míg én a lassabb autók mögött autóztam. Egyszerűen ilyenkor annyira csökken a leszorító erő, hogy nagyon nehéz vezetni az autót. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy sikerült kettős győzelmet szereznünk a Ferrarinak.

Lewis Hamilton:

Nem a legjobban sikerült a rajtom, csak azt láttam, hogy Kimi elrepül mellettem. Aztán közelebb kerültem ugyan hozzá, de ha nem vagy sokkal gyorsabb, akkor nem lehet előzni, így én sem tudtam. Összességében elégedett vagyok, a csapat nevében is, hiszen sok pontot szereztünk. Továbbra is azt hiszem, hogy versenyképesek vagyunk és szerintem a következő futamon gyorsabbak leszünk. Nagy várom a Silvesrtone-i versenyt, hiszen az a hazai versenyem.

A következő futam: Brit Nagydíj (Silvesrtone) – 2007.07.08