A 2007-es Francia Nagydíj időmérő edzésén első két etapjában bár nem volt a leggyorsabb, de mégis az élmezőnybe tartozott Fernando Alondo. A harmadik részben viszont nem tudott gyors kört teljesíteni, miután meghibásodott a McLaren váltója. Ezzel szemben csapattársa, Lewis Hamilton, aki 10 ponttal vezet Alonso elött a világbajnokságban, Felipe Massa mellől az első sorból indulhat holnap.

Hamarabb mehetett tusolni

Hamarabb mehetett tusolni

Hamarabb mehetett tusolni


Érthető, ha a spanyol kissé ideges és abban bízik, hogy holnapra megváltoznak a körülmények: “Ha valami hasonló történik holnap a riválisaimmal és sikerül jó pontokat gyűjtenem, biztos nem fogok emlékezni a mai frusztrációra, de az igazán kiábrándító, hogy nem voltam képes egy szimpla kört teljesíteni.” – mondta az autosport.com-nak a spanyol az időmérő után.
 
“Lehet, hogy én leszek a szerencsés a többiek pedig pechesek. Sokkal nehezebb és sokkal veszélyesebb a mezőny közepéről rajtolni, de talán esni fog. Nehéz futam lenne, de ha választanom kellene, akkor az esős versenyt részesíteném előnyben, ami mindig egy kicsit lutri és talán hasznot húzhatnék belőle holnap.” – mondta a riportereknek Alonso.

Nem is reménytelen a pilóta vágyakozása, hiszen a meteorológusok szerint eső várható Magny-Cours-i pályára vasárnap.
 
Egy pozitívumot viszont ki lehet olvasni a kétszeres világbajnok nyilatkozatából. A szerelőknek valószínűleg a motorral nem akadt gondjuk, ezért indulhat a mezőny közepéből Alonso. A motorcsere további tíz hellyel vetné hátrébb a spanyolt.