Az Autocar című autós szaklap újságírói a múlt héten a Ferrari 599 GTB tesztjén akartak néhány jó képet elkapni, az egyik pedig igazán különlegesre sikerült.

Közelebbről megnézve ugyanis a fotón kivehető, hogy ki is vezeti az autót: a pilóta pedig nem más, mint a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher. Hogy a múlt csütörtöki tesztelés csak egyszeri alkalom volt, vagy azt jelenti, hogy Schumacher új munkakörben folytatja a Ferrarinál, egyelőre nem világos. Mindenesetre volt már rá példa, hogy egy visszavonult versenyző a fejlesztés terén építsen karriert.

További érdekessége az esetnek, hogy a teszt nem a Ferrari házi pályáján, Fioranóban volt, hanem a németországi Nürnburgringen, ami – ha van ilyen egyáltalán -, Schumi hazai pályája.

Schumacher Ferrarinál betöltött szerepe a hétvégén Monacóban is téma volt: a jelenlegi csapatfőnök, Jean Todt jövőre lehetséges visszavonulása után szívesen látná utódjaként a németet:

Todt menne, de jön-e Schumi?

Todt menne, de jön-e Schumi?

Todt menne, de jön-e Schumi?


“Igen, több személyen is gondolkodunk, akik vezethetnék majd a Gestione Sportivát (a Ferrari sportrészlege). Mindig előre kell gondolni. Michaelnek megvan a képessége, és szerintem ő lenne a legjobb a feladatra. Imádja a csapatot és a csapat is imádja őt. De ő nem akarja ezt. Nagyon okos fickó, tudja, hogy a Gestione Sportiva vezetőjének lenni nagyon sokat kíván, naponta 10-12 órát kell az irodában tölteni. Ezt egyszerűen nem akarja, és meg is értem.”