Búcsút inthetsz a bajnokságnak!

A Monacói Nagydíjon Fernando Alonso fölényesen nyert, míg a Ferrarik gyengén szerepeltek. Felipe Massa hajszál híján körhátránnyal lett harmadik, Kimi Räikkönen pedig csak egyetlen pontot szerzett nyolcadik helyezésével.

Alonso – holtversenyben csapattársával, Lewis Hamiltonnal – 38 pont gazdájaként vezeti a világbajnokságot (bár az elméleti első a spanyol, mert Hamilton nem rendelkezik futamgyőzelemmel), Räikkönen a barcelonai kieséssel súlyosbítva már 15 ponttal van lemaradva. Alonso szerint többet nem hibázhat a finn.

“Tizenöt pont hátránnyal már a veszélyzónába került [Räikkönen]. A következő hiba kiejti őt a bajnoki küzdelemből. Még versenyben van, de a kiesést kockáztatja” – mondta a világbajnok.

“Massa egy kicsit közelebb van, de jobban szeretnék a csapattársammal harcolni a címért, mert akkor egyenlő feltételek mellett küzdhetnénk, míg a Ferrarinál sosem tudhatjuk, hogy milyen erős lehet.”

Alonso szerint, ha így folytatja, akkor idén újra övé lehet a bajnoki cím, a következő versenyekre pedig még jobb formát jósol:

“Döntő szakaszban vagyunk. Mindig mondtam, hogy az autó teljes potenciálja a szezon második felében jön majd ki, a csapat sokat fejlődik. Már az idény első öt versenyén is elég erősek voltunk, és elméletileg a java még csak ezután, az utolsó hat-hét futamon jön majd! 38 pontom van öt verseny után, és ha így teljesítek a következő ötön is, akkor enyém lesz a cím. Meg akarom ismételni az eddigi eredményeket, tíz verseny után 76 pontot szeretnék” – elemezte magabiztosan a kilátásokat Alonso.