Csütörtökön mind az első, mind a második szabadedzést Fernando Alonso nyerte a McLarennel, és csapattársa, Lewis Hamilton is alig maradt el tőle. Ezzel szemben a Ferrarik legjobb eredménye Kimi Räikkönen délutáni második helye volt, Felipe Massa pedig csak a hatodik legjobb idővel “büszkélkedhet”.

Ennek ellenére a Ferrarinál nincsenek megijedve, úgy gondolják, hogy az igazi potenciáljukat még nem mutatták meg.
“Jó egyensúlyt találtunk az autóval már az elején, és sikeresen teljesítettük a tervezett programot. Szokás szerint most még korai lenne azon spekulálni, hogy milyen lesz a hétvége, nem tudhatjuk, hogy a legközelebbi ellenfeleink mit végeztek, és a pálya állapota is sokat változik csütörtökről szombatra, mindenesetre jól indult a dolog” – magyarázta Räikkönen.

Schumacher is segít majd

Schumacher is segít majd

Schumacher is segít majd


“Nem sikerült kihoznom a legtöbbet az autóból, nagyrészt azért, mert amikor friss gumikkal indultam, állandóan forgalomba kerültem. Sajnos ezen a különleges pályán a sűrű forgalom borzasztó sok időt elvehet. Hosszabb menetben az autó jónak tűnik, de dolgoznunk kell még egy kicsit a friss gumival teljesített első körös teljesítményen. Mindezzel együtt bízom magunkban” – nyilatkozta Massa.

Mindezzel együtt nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a Ferrarinak az utóbbi években nem megy jól Monacóban, és ezt ők is tudják. Michael Schumacher újra a helyszínen segíti a csapatot, ez is jelenthet valami többletet, hiszen a német ötször nyert már Monte-Carlóban. Hogy hogyan alakul majd? Ezt tényleg csak szombaton látjuk meg.