Lewis Hamiltont, aki idén üstökösként robbant be a Forma-1-es mezőnybe, és mindössze négy verseny után a valaha volt legfiatalabbként vezeti a világbajnoki küzdelmet, óriási fejhajtás övezi. Hozzá hasonló “kezdő” kollégái azonban nem irigyek rá.

A Williamsnél idén második szezonját kezdő Nico Rosberg – a volt világbajnok, Keke Rosberg fia – nem tartja magát rosszabb versenyzőnek Hamiltonnál, és bízik benne, hogy eljön még az ő ideje is.

A lehetőség a legfontosabb

A lehetőség a legfontosabb

A lehetőség a legfontosabb


“Amíg a GP2-ben versenyeztünk, mindig egy lépéssel Lewis előtt jártam, de tisztában vagyok a Forma-1 realitásával. Eljön majd az én időm is. Már nem az apámról kérdezgetnek, most minden kérdés Lewisról szól” – magyarázta Rosberg.

Anthony Davidson, aki ugyan már hat éve a Forma-1-ben tesztel, a Super Agurinál idén kapott először állandó versenyzői helyet. A japán kiscsapattal a mezőny hátsó feléhez tartozik csak, de ez nem bántja.

“El sem tudnék képzelni ennél jobbat az első teljes idényemre. Rengeteg tapasztalatom van az autókról, nincs nyomás, a Super Aguri-s srácok pedig igazán nagyszerűek” – mondja a brit pilóta.

Davidson szerint Hamilton sikere a Forma-1-es szerencse forgandóságát mutatja, ő maga azonban nem bánkódik ezen. “Az egész a szerencsén és az időzítésen múlik. Amikor csak 22 autó van a mezőnyben, szerencsésnek számít az, aki helyet kap. Több ezer versenyző van, aki képes lenne ugyanerre, a kérdés csak az, hogy kap-e lehetőséget.”