A McLaren csapat szerződtette utánpótlásprogramjába a 14 éves brit Oliver Rowlandet. Rowland jelenleg gokartversenyekben vesz rész, és ezzel óriási lehetőséget kapott versenyzői karrierjének építésére.

 

Oliver így nyilatkozott a szerződésről: “Nagyon büszke vagyok, hogy csatlakozhattam a McLaren-Mercedes Ifjú Versenyző programjához. Fantasztikus, hogy a sport legnagyobb nevei támogatnak!”

Jaafar Formula BMW Asia-sorozatban versenyez

Jaafar Formula BMW Asia-sorozatban versenyez

Jaafar Formula BMW Asia-sorozatban versenyez


Martin Whitmarsh, a McLaren-Mercedes csapatigazgatója a programról mesélt:

“Oliver több téren is támogatást kap majd tőlünk, a technikai segítségtől a menedzselési tanácsokig. A fizikai felkészülésben is segítjük majd, és üzleti támogatást is kap, de ennek részleteiről nem beszélhetek.”

 

Whitmarsh arra is figyelmeztet azonban, hogy Rowland nem a következő Lewis Hamilton.

“Senki sem a következő Hamilton, Ricardo Zonta vagy Nick Heidfeld, akik ugyancsak részt vettek a programunkban. Minden versenyző más, és egyértelműen nem azért vettük be Olivert a programba, hogy Lewis pályáját lemásoljuk. Természetesen alkalmazzuk majd a tapasztalatokat, amiket korábban gyűjtöttünk ezen a téren, de nincs értelme a hasonlítgatásnak.”

 

A Williams-Toyota ugyancsak egy 14 éves fiúnak ad lehetőséget, hogy a Forma-1 közelébe kerüljön. Az ifjú pilóta a maláj Jaafar Jazeman, ő jelenleg a Formula BMW Asia-sorozatban versenyez. A Williams a fiúnak tesztlehetőséget ad, hogy kipróbálhassa a csapat F1-es szimulátorát. Biztonsági okból autóba nem ültetik egyelőre. Jaafar hétfőn érkezett a csapat grove-i központjába, így mesélt az élményről:

 

Már most sikeres

Már most sikeres

Már most sikeres


“A csapat a sepangi versenybeállításokat alkalmazza majd, mert azt a pályát jól ismerem. A szimulátor nagyon valóságos! Hatalmas, és hasonlít a repülőgép-szimulátorokra, körben mindenütt kivetítő van. El sem tudom hinni, hogy mennyire szerencsés vagyok, amiért Sir Frank [Williams] támogat, az álmom az, hogy a Williamsnél versenyezzek.”

 

Bár még hihetetlenül fiatalok, de négy-öt év múlva már az F1-ben is láthatjuk őket, ha minden jól alakul.