Nagy a tülekedés a konstruktőri bajnokság harmadik helyéért: a mostani birtokos (BMW), a lecsúszó (Renault), a feltörekvő (Red Bull) és a toporgó (Toyota) is ezt tűzi ki célként. A jelenlegi harmadikok “trónfosztásáról” a múlt héten a Toyota és a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz beszélt, most a tavalyi bajnokok is beszállnak a licitbe. A Renault jelenleg 45 ponttal van lemaradva a világbajnoki éllovas McLarentől, és tizenkettővel a harmadik BMW-től.

Az üzemanyagtöltõ keresztbe tett

Az üzemanyagtöltõ keresztbe tett

Az üzemanyagtölt? keresztbe tett


Alain Dassas, a Renault F1 elnöke szerint a csapat a szezon végére dobogókért küzd majd:
“Az idény végére dobogós helyekért kell küzdenünk, és a harmadik leggyorsabb csapatnak kellene lennünk. Ez a minimális elvárás. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk ezt elérni. Egyértelműen fejlődünk, bár egyelőre csak kis lépésekben. Most az a dolgunk, hogy felgyorsítsuk ezt a fejlődést.”

Dassas szerint a gyenge kezdet nem törte meg a csapatot, az emberek most is ugyanolyan elkötelezetten dolgoznak, mint azelőtt.
“A morál jó. A viry-chatilloni és az enstone-i gárda is tudja, hogy a Forma-1-ben van fenn is és lenn is, nem esnek kétségbe a versenyképesség ingadozásától. Biztosíthatok mindenkit, hogy a mérnökök keményen dolgoznak a problémák megoldásán.”

“Sikerült kijelölnünk a problémás pontokat, most pedig meg kell keresnünk rájuk a megoldásokat, hogy újra versenybe kerüljünk. Van még tennivaló” – tette hozzá a Renault-vezér.

A fõnök a harmadik helyet várja

A fõnök a harmadik helyet várja

A f?nök a harmadik helyet várja


A Spanyol Nagydíj hétvégéjén már láthattunk is egy kis javulást a Renault-tól, az időmérőn végre mindkét versenyző bejutott az első tízbe, és ha az elromlott üzemanyagtöltő nem akadályozta volna őket, valószínűleg Heikki Kovalainen és Giancarlo Fisichella is előbb végzett volna, több pontot gyűjtve Barcelonában.