Alonsót mellőzik a csapatnál?

Alonsót mellőzik a csapatnál?

Fernando Alonso nem hiszi, hogy a most még nagyon szoros, a két élcsapat – a Ferrari és a McLaren – négy pilótája közötti harc a bajnoki címért az idény végéig tart majd. A jelenlegi állás szerint az első helyen holtversenyben áll Alonso, Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen, tőlük alig öt ponttal lemaradva pedig ott van Felipe Massa is.

 

“A két-két Ferrari- és McLaren-pilóta talán az idény közepéig küzd majd együtt. Végül egyikük-másikuk balszerencsés lesz, vagy nem teljesít olyan jól, így a bajnokság végén ketten, esetleg hárman harcolnak majd a címért” – nyilatkozta egy német lapnak Alonso.

A spanyol világbajnok szerint az újonc Lewis Hamilton idei bemutatkozása mindenkit meglepett.

“Nagyon gyors, megérdemli, hogy az élen áll a bajnokságban. Remélhetőleg képes lesz erre egész évben” – mondta csapattársáról a világbajnok.

Alonso a BMW-vel, pontosabban Nick Heidfelddel is számol, ha a dobogós helyezésekről van szó:

“Jelenleg van egy kis hézag a két élcsapat és a BMW között, de talán lesznek olyan pályák is, ahol ez a hézag eltűnik. Láthattuk Bahreinben, hogy Nick képes az első helyekért harcolni.”

“Szerintem lesznek versenyek, ahol nemcsak a McLaren és a Ferrari áll a dobogóra, de Nick is. Talán még a győzelemért is küzdhet” ? tette hozzá Alonso.