Az ausztrál nagydíjon gyengén szereplő Renault-újonc végzett az első helyen Sepangban a tegnapi eső miatt négynaposra bővített teszt utolsó napján. Eredménye azonban így is fél másodperccel elmaradt Kimi Raikkönen szerdai idejétől. A csapatok ma elsősorban a gumikat próbálgatták a jövő hétvégi maláj nagydíjra. Kovalainentől alig négy századdal lemaradva Felipe Massa lett a második a Ferrarival.

A harmadik helyen nagy meglepetésre Antony Davidson végzett a Super Agurival. Úgy tűnik, valamit nagyon elcsíptek a japánok. A Williamsnél az egy körön nyújtott teljesítmény javítása volt a cél a nem túl jó Melbourne-i forma után: Nico Rosberg a negyedik helyen végzett ma. Utána a toyotás Franck Montagny és Nick Heidfeld következett a BMW-vel. Jenson Button csak reggel vett részt az edzésen, eredménye a nyolcadik helyre futotta a végelszámolásnál.

A McLarennél délelőtt Hamilton, délután De la Rosa volt a pályán, de egyikük sem mutatott jó formát, a brit csillag a 11., míg a spanyol az utolsó eredményt érte el.

Az edzést ma is többször le kellett állítani, Kovalainen, Heidfeld és Mark Webber alatt is megállt az autó a pályán. A munka érdemi részét délután háromkor megint eső zárta le.