Baumgartner Amerikában tér vissza
A Minardi Team USA örömmel jelenti be, hogy Baumgartner Zsoltot nevezi mint tartalék- és tesztversenyzőt a 2007-es idényre ? áll a csapat közleményében. A 26 éves magyar fiú hamarosan teszten vesz részt Laguna Secában, ahol már az új autóval dolgozik majd.

Baumgartner szinte teljesen eltűnt, mióta 2004-ben befejeződött Forma-1-es pályafutása, részt vett egy-két Forma-1-es rendezvényen, de nem versenyzett. A 2005-2006-os idényben a Minardi csapat tulajdonosával, Paul Stoddarttal dolgozott együtt, annak kétüléses programján, ahol a tehetős vendégek testközelből megismerhetik a Forma-1-es érzést.

Talán ennek is köszönhető, hogy a Red Bull tesztpilótája, Robert Doornbos mellett ő is az új csapathoz került, amely az amerikai Champ Car sorozatban áll rajthoz. Baumgartner legnagyobb Forma-1-es sikerét éppen az Amerikai Nagydíjon érte el, ahol nyolcadik helyével pontot szerzett a hosszú ideje eredménytelen kiscsapatnak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy folytatódik a kapcsolatom Paul Stoddarttal és a Minardival, új szerepemben a Minardi Team USA tartalék- és tesztversenyzőjeként”- mondta Zsolt, aki így folytatta: „Már nagyon várom az első próbákat itt Laguna Secában az új versenyautóval, és hogy minél többet megtudjak az észak-amerikai versenyzésről a 2007-es idényben. Biztos vagyok benne, hogy érdekes, izgalmas év lesz. Alig várom.”

Paul Stoddart 2005-ben adta el a Minardi Forma-1-es csapatot, melyből megszületett a Toro Rosso. Ám nem tudott versenysport nélkül élni, nevezett is a 2008-as Forma-1-es idényre, de nem az övét, hanem a Prodrive jelentkezését fogadták el. Ezután került kapcsolatba a Champ Car sorozattal, ahol beszállt egy amerikai istállóba, amelyből megszületett a Minardi Team USA, melynek Stoddart a csapatvezetője.