Hivatalosan továbbra sem tudni, milyen lesz a Ferrari csapata jövőre. Korábbi sikereiket nem csak Michael Schumachernek, hanem legalább annyira a két karizmatikus vezetőnek, Ross Brawn-nak és Jean Todt-nak is köszönheti az olasz csapat.

Todt-nak az idei év végén lejár a szerződése a Ferrarival és korábban már a visszavonulásról is beszélt, mi szerint Ázsiában telepedik majd le feleségével. Az olasz sajtó viszont tegnap megszellőztette, hogy a Ferrari vezetője meghosszabbította szerződését.

Az eddig hivatalosan meg nem erősített hír szerint újabb egy évre írt alá, azaz 2007 végéig marad a maranellói istállónál. A Gazzetta dello Sport azt is tudni véli, hogy jelentős fizetésemelést is bevetett Luca di Montazemolo, hogy a csapatnál tartsa a francia szakembert.

Todtra azért van szükség, mert ezzel egy újabb érvet tudnak Michael Schumacher elé tenni, amiért érdemes maradnia. A német klasszis ugyanis még nem döntötte el, hogy marad-e a Forma-1-ben vagy befejezi pályafutását.

Bár korábban más csapatok is érdeklődtek Schumacher iránt, mióta a menedzsere kijelentette, ha marad, akkor a Ferrarinál folytatja, ezek a hangok elcsendesedtek. Ám az F1 Racing magazin szerint a BMW most évi 80 millió eurós fizetéssel szeretné elcsábítani a német klasszist.