A hétvégén rendezték a Moto GP sorozat legutóbbi versenyét. Ezúttal Mugello-ban köröztek a versenyzők, köztük Talmácsi Gábor és Valentino Rossi is. A magyar fiú kilencedik lett a 125-ösök között, míg az olasz klasszis sorozatban ötödszörre nyert hazai pályán.

Volt azonban egy különleges vendége is a hétvégi futamnak, mégpedig a hétszeres F1 világbajnok, Michael Schumacher. Mugello nem csak a Ferrari tesztpályája, de a Ducatié is, akik itt mutatták be új motorjukat is.

Schumacher nem nézelődni érkezett, a pályára is hajtott. Ezúttal azonban nem versenyautóval, hanem motorral ismerkedett meg a pályával. Tavaly októberben már lehetősége nyílt rá, hogy kipróbáljon egy Ducatit, ám most nem ő volt a pilóta. A korábbi Moto GP versenyző, Randy Mamola vitte körbe egy kétüléses Ducatival a német pilótát.

A speciális kétüléses Desmosedici versenygéppel megtett két kör után Schumacher lelkesen nyilatkozott: “Lenyűgöző volt! Lenyűgöző, ez a legjobb szó rá. Különleges élmény volt, nem hasonlítható ahhoz sem, amikor tavaly egyedül motoroztam a Ducatival. Motoron sokkal inkább érezni a sebességet, a motor mozgásait, amikor benn ülsz az autóban, sokkal nagyobb biztonságban érzed magad.”

“Ezúttal nem én vezettem, így nem is tudtam, mikor mi következik majd, ami még izgalmasabbá tette a dolgot. Párszor megveregettem Randy hátát, hogy figyelmeztessem, nekem egy hét múlva Silverstone-ban kell versenyeznem. Nekem egyelőre elég volt ennyi, vezettem magam is, vittek ezzel a kétülésessel. Nem tervezem, hogy motorversenyző leszek.” – mondta el a német pilóta.