Newey a Red Bullhoz igazolt
Newey a Red Bullhoz igazolt

Newey a Red Bullhoz igazolt

Newey a Red Bullhoz igazolt

Newey a Red Bullhoz igazolt
Newey a Red Bullhoz igazolt 9
A tavalyi év után idén ismét fantasztikus karosszériát tervezett Newey a McLarennek, az autó tíz futamon volt a leggyorsabb
Newey a Red Bullhoz igazolt 11
Newey a Red Bullhoz igazolt 12
Fotó megosztása:
A következő évtől a Red Bull fő technikai vezetője Adrian Newey lesz, ami az ideinél is sikeresebb évet hozhat a csapat számára. Az igazi áttörés várhatóan 2007-ben következhet be, amikor már teljesen az ő tervei alapján épülhet a Red Bull versenyautója.

[bekkep] Januárig a McLarenhez köti szerződés, ám valószínű, hogy ott már nem avatják be a fő fejlesztésekbe. Az “energiaitalos” csapat jövőre Ferrari motorokkal áll rajthoz, ami szintén előrelépést jelenthet a Cosworth-hoz képest.

Newey 1997-ben került a McLarenhez, ahol egy évvel később már mind az egyéni, mind a konstruktőri világbajnoki címet megszerezték autói, majd 1999-ben Mika Häkkinen megismételte győzelmét.

Idei versenyautója az MP4/20 tíz futamot nyert, többet mint a bajnok Renault, a vb cím az általa tervezett karosszéria alatt lévő mechanikus elemek hibái miatt úszott el. Már 2001-ben is megpróbált távozni a wokingi csapattól, éppen a Red Bull előd Jaguárhoz, de akkor a McLarennek sikerült még megtartania.

[bekkep]A zseninek becézett aerodinamikai mérnök már 1980-ban, 21 évesen a Forma-1-ben dolgozott. 1983-ban illetve 1984-ben a March istállóval világbajnoki címet szerzett. A következő években a March Indicar autóján dolgozott, amely 1985 és 87 között háromszor győzött az Indy 500-as versenyen.

Később visszatért a Forma-1-be, ahol 1990-ben a Williamshez került, ahol öt konstruktőri és négy egyéni világbajnoki címhez segítette a csapatot. Az általa tervezett autóval lett vb első Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill és Jacques Villeneuve is.

Newey szerződésével kapcsolatban a Red Bullnál elmondták, nem pénzügyi okok miatt sikerült elcsábítaniuk a szakembert. Ő akart váltani, új kihívást keresett.